Minden képzés és vizsga ingyenes elérhető Kollégáink részére Talent Program-unkon keresztül (Bővebben ), amelynek keretein belül a képzés-, a vizsga- és minden egyéb járulékos költség (szállás, utazás) térítésre kerül cégünk által.

MNB Pénzügyi szolgáltatás-közvetítői hatósági képzés

40/2015. (XII. 30.) NGM rendelet - a pénzügyi szolgáltatás közvetítői hatósági képzéssel és hatósági vizsgával összefüggő feladatokról – értelmében a jövőben pénzügyi szolgáltatás közvetítését csak az a személy végezheti, aki rendelkezik MNB Pénzügyi szolgáltatás-közvetítői hatósági tanúsítvánnyal, vagy azt kiváltó végzettséggel.

A képzés célja: Az MNB hatósági vizsgára való felkészítés
A képzés időtartama: 30 óra (3 nap)
A jelentkezés feltétele: Érettségi bizonyítvány
A képzés és vizsga helyszíne:   Budapest

A képzés során a résztvevő:

  • megismeri a pénzügyi piacok szereplőit, intézményrendszerét, a pénzpiac szereplőit és működését, hatóságokat és szervezeteket.
  • megismeri a pénzügyi szolgáltatás közvetítéséhez kapcsolódó általános jogi kifejezéseket, a jogi kötelmeket és a szerződésmódosításokhoz kötődő legfontosabb fogalmakat.
  • megismeri a lakossági megtakarítási és befektetési termékek fajtáit, a hozzájuk kapcsolódó matematikai összefüggéseket.
  • megismeri a hitelezéshez kapcsolódó alapfogalmakat, a kölcsönügyletekben résztvevő személyeket, az ingatlanfedezetekre vonatkozó szabályokat, a biztosítékok fajtáit.
  • megismeri a hiteltípusokat és hiteltermékeket, a kombinált hitelek fajtáit, valamint a különböző lízingek sajátosságait.
  • megismeri a mikro-, kis- és középvállalati üzletág főbb termékeit és szolgáltatásait.

MNB Biztosításközvetítői hatósági képzés

40/2015. (XII. 30.) NGM rendelet - a biztosításközvetítői hatósági képzéssel és hatósági vizsgával összefüggő feladatokról – értelmében a jövőben független biztosításközvetítő tevékenységet csak az a személy végezheti, aki rendelkezik MNB Biztosításközvetítői hatósági tanúsítvánnyal, vagy azt kiváltó végzettséggel.

Az MNB biztosításközvetítői hatósági tanúsítványt bármilyen szakon elvégzett felsőoktatási diploma kiváltja.

A képzés célja: Az MNB hatósági vizsgára való felkészítés
A képzés időtartama: 30 óra (3 nap)
A jelentkezés feltétele: Érettségi bizonyítvány
A képzés és vizsga helyszíne:   Budapest

A képzés során a résztvevő:

  • megismeri a pénzügyi piacok szereplőit, intézményrendszerét, a biztosítási piac szereplőit és működését, hatóságokat, szervezeteket.
  • megismeri a biztosításközvetítéshez kapcsolódó alapfogalmakat, elsajátítja a pénzügyi matematikai alapfogalmakat.
  • megismeri a biztosításközvetítéshez kapcsolódó általános jogszabályokat és az egyes biztosításokra vonatkozó polgári jogi szabályozást.
  • megismeri a független biztosításközvetítői társasági formákat, ezek személyi, pénzügyi és tárgyi feltételeit és felelősségeit, a pénzkezelés független biztosításközvetítőkre vonatkozó eltérő szabályait.